Skjeberg Turn ble stiftet den 12. februar 1958. Ønsket om en egen turnforening i Skjeberg kommune var en av årsakene til dannelsen, selv om treningsmulighetene den gang var meget primitive.

Gymnastikk modern gjorde sitt inntog i Skjeberg Turn i begynnelsen av 1980-tallet. Dette utviklet seg til dagens masse- og konkurransepartier i Rytmisk Sportsgymnastikk. Foreningens nivåheving innen konkurranseidretten kom da trener Marit Sørensen flyttet til Skjeberg og overtok ansvaret for utviklingen, oppbygningen og treningen av konkurransejentene.

Våren 1992 ble Sarpsborg storkommune for tidligere Tune, Varteig, Skjeberg og Sarpsborg. Turnmiljøet har alltid vært stort i dette distriktet, men utviklingen innen konkurranseturn har ført til at hver forening har valgt sin nisje slik at National satset på apparatturn for jenter, Sarpsborg Turnforening hadde apparatturn gutter, mens Skjeberg Turn har satset fullt og helt på Rytmisk Sportsgymnastikk. Derfor valgte RS-gruppa i National å flytte over til Skjeberg Turn denne våren. Skjeberg Turn har i dag mange talenter som hevder seg godt på nasjonalt og internasjonalt nivå.

September 2009 sendte vi vår første deltaker til et Verdensmesterskap. Hanna-Kristine Bogetveit deltok i VM i Mie i Japan i 2009 - sammen med vår trener Bozena Pietura.