Styreleders RG-blogg

Styreleder Lars Erik Eriksen er en mann av mange ord, og på denne siden skal han få utløp for noe av dette.

Overordnet hensikt med denne, la oss kalle det "bloggen", er at alle skal vite mer om hva som skjer i klubben vår til en hver tid. Vi tror også at dette kan bli ganske fornøyelig lesing etterhvert fra den relativt uhøytidlige og energiske lederen vår.

 

På bildet ser du Lars Erik på fergekaien i Magerholm en søndags morgen i mars med datteren Sarah. Her har den entusiastiske lederen vår kjørt til Ålesund kommune for å overvære en rekruttkonkurranse i Sykkylven, for deretter å kjøre tilbake noen timer senere.   Bitt av RG-basillen m.a.o.  :-)

 

Magerholm fergekai, 7:15 en søndas morgen i mars.

En hilsen fra leder'n på nyåret - les nominasjonen til Idrettsrådets Ærespris 2017

Hei alle sammen.

 

Først vil jeg ønske alle et fantastisk Godt Nyttår. Har ikke skjedd så mye på bloggen i det siste så man bør vel prøve å oppdatere litt oftere. Nyttårsfortsett kanskje?

 

Januar nærmer seg slutten og selv om året så vidt er i gang har det allerede skjedd masse spennende i RG-sporten og i Skjeberg. Det har vært OL som betyr nytt reglement. En litt annerledes Snøkrystallen denne gang da utøverne kun ble bedømt på utførelse. Litt rare poengsummer kan du si, men gleden blant konkurransegymnastene og ikke minst alle de små var definitivt akkurat like mye til stede som vanlig. De nasjonale gymnastene våre har vært i Bergen og startet sesongen, og denne helgen reiser også en delagasjon til Tromsø for å høste nye erfaringer. I Skjeberghallen myldrer det av liv fra tidlig til sent på kveld.  Det skjer mye i Skjeberg Turn om dagen og et godt 2017 tror jeg så absolutt det blir.

           

Mens de små koser seg i hallen merker vi også en superpositivisme blant foreldrene. Foreldre som tar initiativ. Det er så utrolig gøy å se. Foreldre som ønsker å være med å bidra for barna sine og ikke minst sikre seg den beste tilskuerplassen til å følge barna sin utvikling. Her får man i pose og sekk.  Og ildsjeler det trenger vi!

 

Og apropos ildsjeler.  Marit Sørensen eller Fru Skjeberg er i 2017 inne i sitt 30 år i Skjeberg Turnforening i trenergjerningen. Det vitner om mye og vi er alle ekstremt glade for at vi har Marit med på laget. En ildsjel av dimensjoner som brenner for sporten, jentene og Skjeberg Turnforening. Hva er vel mer passende i et slikt Jubileumsår enn å nominere henne til Idrettens Ærespris. Som sagt så gjort.

 

Til helgen nærmere bestemt Lørdag 28. Januar arrangeres Sarpsborg gallaen klokka 19.00 på Sarpsborg Scene. Da befinner Marit seg her sammen med flere andre som en av de nominerte til denne æresprisen. I mine øyne er hun en verdig vinner uansett hva komiteen kommer frem til og det er en sann fornøyelse å ha vært med på nominere henne. Jeg skal nå i hvert fall sitte ringside og heie.  I tillegg er det underholdning med blant annet Sarpsborg Turn og Malin Scavenius. Og ikke minst skal gulljentene våre fra tropps-NM som vi arrangerte i fjor få sin utmerkelse av Sarpsborg Kommune. Så som dere skjønner her er det bare å skaffe seg billett og være med.

 

HER kan du lese vår nominering. Håper dere finner lesingen fornøyelig.

"Opp i ringa" Styreleder reflekterer etter GRGD - 12. mai 2016

Klappesårene er i ferd med å bli omdannet til træler og pulsen har falt ned mot normalen igjen. Her i stille, forsiktige Skjeberg, som den «riktige siden» av Sarpsborg heter, virker det som om de ikke har fått med seg all galskapen som regjerte for få dager siden. Litt pussig siden Skjeberg og Asker ikke ligger mer enn halvannen times kjøring fra hverandre.

 

For det var i Asker de kriget, jentene våre. Skjebergjentene. Våre søte prinsesser som ser så små og uskyldige ut i sivilt, men som forandrer seg totalt når de entrer teppet. Lik sirkushester som kjenner lukten av sagmugg kommer konkurranseinstinktet frem når de får på seg tåhettene. Men ikke alle forandrer seg da, noen bare fortsetter å være søte. Som Minirekruttene i Rosa Tropp. De fikk æren av å være med på noe som blir kalt Gala og det var en fryd å se på som mye annet. De var søte og talentfulle og det er ingen umulighet at en av disse en dag bringer noe helt nytt til idretten vi er så glad i.

Verdens vakreste og vanskeligste idrett. Kanskje nettopp på grunn av denne opplevelsen?!

 

På spørsmålet om hvordan det gikk rent sportslig kan man trygt konkludere med at Skjeberg vant! I aller høyeste grad! Med så mye fullklaffer og gode prestasjoner skal jentene gratuleres. Så gratulerer til Skjeberg Turns gymnaster med fantastiske prestasjoner.

Også damene da. ---Damene som dessverre ofte blir glemt i jubelbrusen, men som fortjener å bli hedret. Du kan se de stå og gi små anonyme nikk ved oppvarmingsteppet, andre ganger sitter de som dommere og noen ganger klapper de gymnastene på låra. Jeg snakker om trenerne som må besitte enorme mengder med tålmodighet, disiplin og brennende lidenskap for idretten som gjør at de leverer det de gjør semester etter semester. Så Gratulerer til Magda, Bozena og Marie som hovedsakelig har trent konkurransegymnastene våre og som fortjente denne oppturen. Og tusen takk for jobben dere gjør med barna våre. Vi er takknemlige.

Premieutdeling fredag Glade RG-dager med Magda og Bozena.  Foto: Trine Eker

Asker turn hadde satt frem en rosa selfie-sofa i helgen. Den måtte selvfølgelig Lars Erik prøve. Foto: Eric Muller.

På hjemmefronten prøver styret å legge til rette for at barna skal få de beste forholdene for å drive med idretten sin. Vi ønsker av hele vårt hjerte å holde treningsavgiftene på et så lavt nivå som mulig og nå er det snart deadline for loddboka som er 20 mai.  Oppfordrer alle til å ta en rusletur i det fine maiværet med arvingene for å selge noen ekstra lodd som vil hjelpe oss med denne jobben. Husk oppmerksomhet på sommeroppvisningen til de som selger for over 1000,- og privattime med Marie eller RG-tau til de som selger ut hele boka.

 

 Prioriterte oppgaver for styret blir nå å jobbe målrettet mot kommune og styre og stell da det er urettferdig at vi skal betale mange tusen hvert eneste år i halleie mens flere andre kommuner et steinkast unna ikke tar en krone for dette. Hva var det Sarpsborg kommune skulle være igjen? Foregangskommune for …?  Vi har stor aktivitet blant minirekruttene og til tider har det ikke vært nok trenere til å aktivisere alle på en bra nok måte. Dette tar vi til etterretning. Et godt tilbud til minirekrutter og RG-skole har blitt en prioritert sak. Her skal vi garantert «opp i ringa» fra høsten av for det er her det hele starter. Det vet vi. Vi har ingen ambisjoner om å være den kuleste klubben eller den beste på alle nivåer, men vi ønsker definitivt å være den beste klubben å være i, og med den gjengen vi er nå er vi godt på vei.

 

«Opp i ringa» er opprinnelig et uttrykk mye brukt i hockey. Da var det kanskje ikke tilfeldig da at jeg satt sammen med tidligere hockeylegende i Stjernen Magnus Eker Christoffersen i Asker i helgen og så på Nivå 1 rekruttene som kjørte programmene sine. Og det nettopp i Asker ishall der han har spilt mange kamper oppp gjennom. Dog på is.  Et artig puss spilt ut av skjebnens ironi.

 

Så tilbake til Asker ishall og Glade-RG dager. Må takke alle foreldre for super innsats på tribunen, dere var alle vinnere i å lage god stemning. Vi blir å finne på Thon Hotell Vettre også neste år og jeg vet det er flere som har bestilt allerede så hiv dere rundt og bli med neste år også. Siden en god ting ikke kan sies for ofte, takker jeg nok en gang Asker for et supert arrangement. Fra de første rekruttene gikk på teppet tidlig fredags formiddag, via en fantastisk norsktopp og helt til avslutningen med Gala og premieutdeling på Søndag storkoste vi oss i de tre fine hallene deres. Og ikke minst takk for Selfie-sofaen flere av oss prøvde.

Sliten, men glad styreleder reflekterer - 27. april 2016

Jeg overlevde Vårspretten, men det kjennes ut som noen har tygd på meg for deretter å spytte meg ut igjen, gjentatte ganger. Likte ikke smaken antakelig. Men slik er det å arrangere to store konkurranser parallelt. For en helg!

           

Nå er det 1,5 uke siden vi ønsket deltakere, publikum, dommere og foreldre en god tur hjem. Det var en stor, herlig gjeng med deltakere i alle klasser og ikke minst ble det en rå stemning på slutten av søndagen når alle samlet seg i hall B før premieutdeling. Magisk faktisk. Folk heiet og klappet på de nasjonale troppene. Jeg må innrømme at jeg måtte svelge både en og to ganger for i hele tatt å få frem det jeg ville si under premieutdelingen, men det ser vi på som en bonus. Tusen takk nok en gang til alle som bidro til denne festen, og var med å løfte taket i Skjeberghallen.

Sportslig er det vanskelig å få med seg all den flotte RG’n så lenge det blir arrangert i 2 haller. Jeg var stort i Hall A der rekruttkonkurransen ble holdt, og må få nevne den 10-år gamle Thea Bisgaard Herløe fra Haugesund. Da hun entret teppet fikk jeg frysninger flere ganger. For en aggressivitet på teppet, for en råskap og samtidig eleganse. Jeg er ikke dommer og formidler bare min opplevelse, men her var 1. plassen velfortjent. Gratulerer, Thea. 

 

Oppvisningsgymnastene må også hedres. De går ut på teppet både i tropp og individuelt foran et stort publikum, men allikevel virker de stort sett uanfektet av alle som ser på. Tøffe jenter, rett og slett. Jeg håper ikke revidering av barneidrettsbestemmelsene vil føre til at vi ikke kan ha med minirekruttene i konkurranse, da jeg synes de hever nivået underholdningsmessig flere hakk. Ikke virker det som de syntes det er spesielt skummelt heller. Vi opplever masse idrettsglede fra de yngste.

 

Våre dugnadsfolk tar konseptet dugnad til nye høyder. Flere imponerte meg voldsomt. Når det er sagt er det lett for en arrangør i etterpåklokskapens navlebeskuende selvforherligelse å gratulere hverandre med vel blåst. Det synes jeg også man skal gjøre, men å tro at man gjør alt perfekt er i beste fall naivt. Vi er ikke større enn at vi ønsker konstruktiv kritikk, både positiv og negativ, slik at vi bli bedre. Send noen linjer til meg eller skjeberg.turnforening@gmail.com om du har noe på hjertet.

 

Skjeberg turn har allerede rukket å arrangere en treningssamling for landslaget, utviklingslaget og rekrutteringslaget i Rakkestadhallen. Vår hovedtrener og altmuligdame Marit Sørensen har hatt regien på det meste hva gjelder dette arrangementet, og tilbakemeldingene i etterkant beviser at dette kan hun. Foreldre har sendt e-post og takket for at Skjeberg eller Marit fant koselig husly, lagde god mat og at jentene har hatt gode opplevelser.  Det er motiverende å høre for oss og Marit.  Planleggingen av årets sommersamling er allerede godt i gang. Skjeberg Turn gleder seg til å ønske dere velkomne i August.

 

Guess what! Førstkommende lørdag skal vi arrangere KM for rekrutter i Skjeberghallen. Et lite arrangement sammenliknet med Vårspretten 2016, men vi skal selvfølgelig gi KMet den verdigheten et mesterskap fortjener. Håper jeg overlever det også.

 

 

Med dette velger en «sliten» leder å gi stafettpinnen videre til Bente Bjanes og resten av det velsmurte Askerensemblet som skal arrangere Glade RG-dager! Det klarer dere som vanlig med stil . Stort lykke til fra oss i Skjeberg Turn!

PS! Må si jeg gleder meg til å sitte pal på rumpa, drikke kaffe, spise burger og se på gymnastene ...... helt fri for arbeidsoppgaver…

Styreleder Lars Erik Eriksen var i hallen til siste slutt etter Vårspretten og fikk med seg et par glemte ting han annonserte med dette bidlet. Noen av oss fikk assosiasjoner til det stilige bildet av Bente Bjanes fra GRGD i fjor.

Noen tanker fra vår ferske styreleder - 15. april 2016

På årsmøtet som ble avholdt på Borgen Skole i slutten av mars var jeg så heldig at jeg ble valgt som leder av Skjeberg turns styre. Jeg er stolt over tilliten fra valgkomite og årsmøtet. Takk! Jeg er også takknemlig overfor kona som ga meg lov. Uten tillatelse fra henne hadde det ikke vært et tema. Det er ingen tvil om at dette er et verv som medfører et stort ansvar, men jeg håper at når status gjøres opp på årsmøtet 2017 vil Skjeberg turn ha kommet enda et steg videre. Ikke på grunn av meg, men på grunn av alle dere fantastiske, engasjerte og positive mennesker som faktisk er klubbens hjerte og sjel.

 

Jeg bør kanskje starte med å presentere meg. Jeg heter Lars Erik Eriksen og har to døtre, Sarah (2004) og Norah (2008) som begge driver med rytmisk gymnastikk (RG) i Skjeberg Turn. Jeg jobber i Tryg Forsikring som forsikringsrådgiver og har dermed en viss fleksibilitet som gjør det mulig å disponere tiden litt som det passer. Av en eller annen merkelig grunn klarte vi å rote oss bort i denne idretten for ca. 3 år siden. Først Norah, og et halvt år senere Sarah. Siden har RG blitt en naturlig del av hverdagen vår.

 

 

 

RG er en fantastisk idrett, men også krevende. Her trenger man rytme, styrke, bevegelighet, eksplosivitet, kondisjon, artisteri, koordinasjon og ikke minst mental styrke og utstråling for å nå toppen. Nå er det jo de færreste som når toppen, og det er det heller ikke meningen at alle skal. Mange av minirekruttene våre som spretter rundt i hallen vil heller aldri begynne å konkurrere. Og det skal være helt greit. Man må få prøve seg frem som barn og finne ut hva man trives best med. Og her kommer en av turnsportens styrker inn, nemlig at uansett hvor langt man ønsker å nå og uavhengig av hvilket nivå man ønsker å drive RG på, så er denne idretten et fantastisk utgangspunkt for alt mulig av sportslige aktiviteter. Være seg om man vil begynne med håndball, fotball, isdans, ballett eller rugby senere i livet for den saks skyld. Så til alle dere foreldre med barn i et av småpartiene våre vil jeg gratulere med et godt valg. Og til dere andre som kanskje er innom siden til Skjeberg Turn nettopp for å sjekke ut hvilke aktiviteter som er aktuelle for barnet deres; prøv! Det gjorde vi, og har ikke angret et sekund.

 

Skjeberg Turn er en klubb med lange tradisjoner. Og ikke minst en klubb med vinnertradisjoner. Seniortroppen vår ble tidligere i år norgesmestere i vimpel, og vår landslagsgymnast Marie Therese Ruud tok to sølvmedaljer i individuelt NM forrige helg. Som de fleste sikkert forstår er dette prestasjoner helt i norgestoppen. Dette skal vi dyrke videre, og det gror godt i rekkene blant de yngre gymnastene våre også. Et eksempel er Anna Eker Christoffersen (11) som i sitt første konkurranseår gikk helt til topps i sin klasse med mange dyktige gymnaster i en landsomfattende rekruttkonkurranse i Sykkylven. Mange flere burde vært nevnt, men siden dette ikke skal være en sportskavalkade lar jeg det ligge der.

 

Vi har altså en klubb hvor forholdene ligger til rette for å nå toppen for de som satser hardt og har forutsetninger for dette.  Men vi skal også ha tilbud til alle som ønsker å drive med denne flotte idretten uavhengig av fysiske og sosiale forutsetninger. Flest mulig, lengst mulig, rett og slett. I Skjeberg skal vi også dyrke det sosiale. Vi ønsker å være en klubb hvor folk tar vare på hverandre og bryr seg. Personlig føler jeg vi i aller høyeste grad allerede er gode på dette, men vi kan alltids bli bedre. Vennskap mellom våre gymnaster vokser frem og ofte velger de å bruke fritiden sin sammen. De som er borte fra idretten i perioder velger ofte å komme tilbake til miljøet. Noen ganger som gymnast med fornyet lyst til å satse, andre ganger med ønske om en duo eller trio med venninner i en litt mer moderat skala. Andre kommer tilbake som trener eller støtteapparat. Det er gøy!

 

Når dette første «lederbrevet» blir forfattet er vi midt i kaos. Med kaos mener jeg at det er masse som skjer på mange plan. Det nærmest koker når sesongen er i høygir. Vi har nettopp arrangert NM for tropp og lag i Rakkestadhallen, et arrangement med mye prestisje og etikette.  Gymnaster, trenene og dommere er nesten ukentlig på reise til konkurranser i inn og utland. Førstkommende helg er det Vårspretten, et dobbelarrangement hvor det vil koke i begge haller fra morgen til kveld både lørdag og søndag. Inviter familie venner og bekjente for å ta del i denne festen. I slutten av April skal vi arrangere KM for rekrutter.

 

Mange av dere skal kanskje dra og oppleve Glade RG-dager i mai for første gang. Dette er sesongavslutning, et høydepunkt og en RG-fest av dimensjoner uten sidestykke i Norge. Jeg gleder meg til å møte mange, og spesielt dere nye medlemmer der. Siden det ikke er vi som arrangerer blir det ofte tid til en prat.

 

Vi skal ha det tradisjonsrike sommershowet 1. juni og 17./18. juni reiser mange av klubbens gymnaster i sammen med gymnaster fra andre klubber på treningsleir i Polen. Etter dette er sesongen over og vi nyter fritid og ferie med venner og familie før vi igjen samler troppene i august. I august arrangerer vi i samarbeid med turnforbundet en treningssamling i Skjeberghallen hvor gymnaster fra hele landet er invitert. Så blir det høstkonkurranse, Skjeberg cup osv. Oversikten finner du her på nettsiden vår under «Skjebergs arrangement». Jeg håper akkurat du er klar for å være med på denne reisen videre. RG er en idrett som krever litt av både barn og foreldre, men det er supergøy for begge parter.

 

Jeg har også lyst til å nevne litt om Skjeberg Turns organisering. Det er et nyvalgt styre som fungerer som øverste organ. Vi har Marit Sørensen som trenerkoordinator, barneidrettsansvarlig, altmuligdame, primus motor osv. Alle vet hvem Marit er, og Marit vet hvem alle er! Det er ulike komiteer som inkluderer teknisk komite, sponsorkomite, kjøkkenkomite, loddkomite, premiekomite osv som har sine mandater å jobbe ut i fra. I tillegg har vi foreldrekontakter som er selve limet i de ulike gruppene og sørger for god kommunikasjon og flyt i det daglige virke. Dere er superviktige!  

 

Eksempler på saker som styrets jobber med er skadeforebygging, sportslig satsing, breddetilbud etc etc. Og ikke minst økonomi, noe man ikke kommer utenom i en dugnadsbasert klubb. Det krever mye å drive en klubb som Skjeberg Turn, men hvis alle tar en for laget så trenger det ikke bli så veldig mye på hver. Arrangementer er en god inntektskilde for klubben så tusen takk til alle dere som stiller på dugnad. Det betyr masse for klubben.

Nå er Loddbøkene sendt ut, noe som er en helt essensiell inntektskilde for klubben. De som selger for over 1000,- premieres med en overraskelse på sommershowet, og de råeste som selger ut hele boka kan velge mellom et RG-tau eller privattime med en meget dyktig trener. Så håper alle kan motivere barna sine til å gi det lille ekstra. Vi i styret har et ønske om å slippe og øke treningsavgiftene Og for å fortsatt klare dette er vi helt avhengig din innsats. Er du med? Men det er gøy å jobbe for Skjeberg Turn. RG er gøy! Har jeg nevnt det?

 

Jeg er helt sikker på det finnes folk med ideer til hvordan Skjeberg Turn skal bli en enda bedre klubb. Kom med det! (lars.erik.eriksen@tryg.no eller skjeberg.turnforening@gmail.com). Jeg tror også at flere lurer på hvordan det er å være med i en komite, hva man gjør, hvilke forpliktelser det innebærer o.s.v. Ta kontakt! Vi imøteser alle henvendelser positivt. Vi ønsker å fylle opp komiteene med positive folk. Belønningen er ikke bare at de eldre gymnastene bestiger pallen etter konkurranser, men like mye i form av smila til småtrolla som våger seg ut på teppet i flotte turndrakter, stoltheten og tåren i øyekroken til en pappa eller bestemor. Så vis din interesse! Vi trenger deg uansett om du er god til å bake eller skrive kjørelister. Men vær forsiktig. Det er farlig gøy! Og ikke minst kan man bli avhengig. Du er herved advart også tipper jeg vi sees på Vårspretten til helgen.

 

Håper du har vært med helt hit. Jeg vet det ble langt, men klarte på en måte ikke å bestemme meg for hva jeg kunne kutte ut. Men jeg lover at det skal bli betydelig kortere neste gang.

 

Hilsen Lars Erik